Boca Juniors

sima

Μια προπόνηση της Boca Juniors.

Προθέρμανση.

boca1
Στο σύνολο περίπου των 24 παικτών δημιουργούνται 4 διαφορετικά γκρουπ των 6 ατόμων.
Κάθε γκρουπ έχει διαφορετικό χρώμα φανέλας.
Κάθε γκρουπ παίζει κατοχή της μπάλας με μια επαφή των 5 εναντίον του 1, και ο παίκτης στο εσωτερικό προσπαθεί να κερδίσει την μπάλα και να αντικατασταθεί με τον παίκτη ο οποίος έχασε την κατοχή της από το εξωτερικό. ( «κορόιδο» ).

 

Προπόνηση με σταθμούς ( κυκλική προπόνηση).

Στις τέσσερις γωνίες του γηπέδου δημιουργούμε τέσσερα τετράγωνα διαστάσεων 10 x 10 μέτρων και κάθε τετράγωνο είναι αριθμημένο από το 1 έως το 4.

 

Σταθμός 1.
Όλοι οι παίκτες και από τα τέσσερα γκρουπ βρίσκονται στο κέντρο του γηπέδου έχοντας ο καθένας από μία μπάλα. Όταν ο προπονητής δώσει το σήμα έναρξης, όλοι οι παίκτες τρέχουν με την μπάλα στα 3/4 της ταχύτητάς τους στο τετράγωνο 1.
Μόλις οι παίκτες φτάσουν στο τετράγωνο, παίζουν με όποιον τρόπο θέλουν την μπάλα για 3 λεπτά περίπου χρησιμοποιώντας όλα τα μέλη του σώματός τους, κι έπειτα επιστρέφουν στο κέντρο του γηπέδου.
Σταθμός 2.
Με το σήμα του προπονητή, οι παίχτες τρέχουν με μέγιστη ταχύτητα με τις μπάλες στο τετράγωνο 2.
Μόλις οι παίκτες μπούνε μέσα στο τετράγωνο γίνονται ζευγάρια, κάθε ζευγάρι χρησιμοποιεί μια μπάλα, και παίζουν μεταξύ τους κάνοντας κινήσεις και δίνοντας πάσες.
Σταθμός 3.
Αφού όλοι οι παίκτες έχουν επιστρέψει στο κέντρο του γηπέδου, δημιουργούνε πάλι ζευγάρια μεταξύ τους, και με το σήμα του προπονητή ο ένας παίκτης από το κάθε ζευγάρι ντριμπλάρει την μπάλα με ταχύτητα μέχρι το τετράγωνο 3 με το συμπαίκτη του να τον ακολουθεί από πίσω. Μόλις οι παίκτες εισέλθουν στο τετράγωνο παίζουν 1 εναντίον 1 για 3 λεπτά. Στην επιστροφή στο κέντρο του γηπέδου, ο άλλος παίκτης από το ζευγάρι γυρίζει την μπάλα πίσω.
boca2
Σταθμός 4.
Τώρα όλοι οι παίκτες έχουν από μια μπάλα και μόλις ο προπονητής δώσει την εντολή, προχωράνε προς το τετράγωνο 4 παίζοντας τη μπάλα στον αέρα καθώς κατευθύνονται προς τα εκεί. Μέσα στο τετράγωνο παίζουν την μπάλα με το κεφάλι για 3 περίπου λεπτά, κι έπειτα επιστρέφουμε στο κέντρο του γηπέδου με τον ίδιο τρόπο.


Σταθμοί 5 - 8.
Τέσσερις ακόμα σταθμοί οργανώνονται με την τοποθέτηση ενός γκρουπ σε κάθε έναν από αυτούς. Τα γκρουπ δουλεύουν 3 λεπτά σε κάθε σταθμό και μετά πηγαίνουν στον επόμενο.
boca3 Σταθμός 5.
Σουτ στην εστία. Με το σήμα του προπονητή οι παίχτες ξεκινούν με τη σειρά να σουτάρουν στον τερματοφύλακα, σε διαφορετικές γωνίες του τέρματος, και χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέρη του ποδιού.

Σταθμός 6.
Ο κάθε παίκτης δουλεύει με το ζευγάρι του από το ίδιο γκρουπ. Ο ένας πετάει τη μπάλα με τα χέρια στον άλλον και αυτός την επιστρέφει με εναέρια πάσα. Μόλις ο ένας παίκτης κάνει 10 πάσες αλλάζουν ρόλους.
Σταθμός 7.
Πάλι οι παίκτες δουλεύουνε ζευγάρια μεταξύ τους, και παίζουν πάσες με μία επαφή πρώτα στα 10 μέτρα μεταξύ τους κι έπειτα μεγαλώνοντας την απόσταση στα 20 μέτρα.

Σταθμός 8.
Οι παίχτες, με μία μπάλα ο καθένας μπαίνουν σε μία γραμμή ξεκινώντας από το κέντρο. Ένας από αυτό το γκρουπ βρίσκεται στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής για να παίζει το ένα-δύο με κάθε παίχτη που έρχεται τρέχοντας για να σουτάρει.
Ο καθένας σουτάρει από δύο φορές μέχρι να αλλάξει ο σταθερός παίχτης που βρίσκεται στο ημικύκλιο με κάποιον από τους άλλους που σουτάρουν.



Ελεύθερο παιχνίδι.
Έπειτα οι παίχτες χωρίζονται σε δύο ομάδες και παίζουν κανονικό δίτερμα σε όλο το γήπεδο. Διάρκεια περίπου 30 λεπτά.

Αποθεραπεία
Όλοι κάνουν χαλαρό τζόκινγκ και έπειτα διατάσεις.

 

 

Log in or Sign up

Enter your name
Enter your email
Please select a Membership