Μια ολοκληρωμένη προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης.

 

real_1Συνέχεια
Οι μισοί παίκτες στέκονται γύρω από τον κύκλο με μια μπάλα ο καθένας, και οι υπόλοιποι παίκτες που βρίσκονται μέσα στον κύκλο δέχονται πάσα από τους έξω και:
* Δίνουν την μπάλα με χαμηλή πάσα χωρίς κοντρόλ πίσω στον παίκτη που βρίσκεται έξω από τον κύκλο, καθώς κάνουν επιτόπια ψηλά βήματα (σκίπινγκ) εμπρός και πίσω.
* Επιστρέφουν την μπάλα πίσω, τώρα όμως κάνοντας κοντρόλ.
* Αφήνουν την μπάλα να περάσει ανάμεσα από τα πόδια τους, γυρίζουν γρήγορα την κοντρολάρουν κι έπειτα δίνουν πάσα ξανά πίσω.
* Οι παίκτες ελέγχουν μια ψηλή μπαλιά η οποία περνάει πάνω από το κεφάλι τους, και έπειτα δίνουν πάσα πάλι πίσω.
 

 

1 εναντίον 1

real_2Οι παίχτες χωρίζονται σε ζευγάρια και βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο όπου ο ένας παίκτης από το ζευγάρι προστατεύει την μπάλα από τον αντίπαλο
για όσο χρόνο καθορίσει ο προπονητής.
Μετά κάνουν ντριμπλάρισμα της μπάλας, προσποιήσεις πάνω στον αντίπαλο και αλλάζουν ρόλους.
 

 

Σπρίντ - Διατάσεις
real_3Οι μπάλες τοποθετούνται στην άκρη. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται πάνω στον κύκλο κοιτάζοντας προς τα έξω. Με την εντολή του προπονητή τους σπριντάρουν για 15-20 μέτρα και και κάνουν δυναμικές διατάσεις και επιστρέφουν στις θέσεις τους. Αυτό επαναλαμβάνεται για αρκετά λεπτά.
 

 

Πρώτη δραστηριότητα.

real_4Τελείωμα της φάσης με τερματοφύλακα στο τέρμα. Αρχίζοντας περίπου από τα 35 μέτρα από το τέρμα και λίγο προς το πλάι, ο παίκτης παίζει το ένα δύο με τον προπονητή που βρίσκεται λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και αφού κοντρολάρει την μπάλα για δύο-τρία μέτρα σουτάρει προς το τέρμα.
 

 

Αναβάθμιση της πρώτης δραστηριότητας.
real_5Σε αυτήν την περίπτωση πίσω από τον επιτιθέμενο και περίπου στα οχτώ μέτρα ξεκινάει ένας αμυντικός για να πιέσει τον παίχτη που θα σουτάρει. Στο τέρμα τώρα βρίσκονται δύο τερματοφύλακες, όπου ο ένας βρίσκεται 6 έως 8 μέτρα μπροστά από την εστία και ο άλλος κανονικά στην γραμμή του τέρματος. Ο παίχτης πρέπει να ολοκληρώσει τη φάση γρήγορα πριν τον ανακόψει ο αμυντικός και να βάλει γκολ στους δύο τερματοφύλακες.
 

 

Δεύτερη δραστηριότητα.
real_6Παιχνίδι 5 εναντίον 5 στο γήπεδο που καθορίζεται μεταξύ του ύψους των δύο μεγάλων περιοχών. Ο χώρος του παιχνιδιού διαιρείται σε τρεις εγκάρσιες ζώνες. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να γίνει κατοχή της μπάλας στην αμυντική η στην κεντρική ζώνη και να δημιουργηθεί ο χώρος έτσι ώστε να βγει η μεγάλη μπαλιά απέναντι στην πλάτη του αντιπάλου, στην επιθετική ζώνη ( αλλαγή παιχνιδιού ).
 

 

Τρίτη δραστηριότητα.
real_7Παιχνίδι 5 εναντίον 5 σε μικρό χώρο όπου το δεύτερο τέρμα τοποθετείται λίγα μέτρα έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Εξαιτίας του μικρού χώρου οι παίκτες βρίσκονται συνεχώς σε θέση για να σουτάρουν στα τέρματα. Το παιχνίδι ξεκινάει παίζοντας οι παίκτες ελεύθερα και τελειώνει με τον περιορισμό της μιας επαφής με την μπάλα.
Ο προπονητής για να λύσει το πρόβλημα του συνωστισμού των παικτών σε τόσο περιορισμένο χώρο δίνει έμφαση σε τρία σημεία.
1) Ζητάει από τους παίκτες να παίζουν όσο το δυνατόν την μπάλα με λιγότερες επαφές.
2) Ζητάει η μπάλα να μεταφέρεται προς το μέτωπό του τέρματος.
3) Ζητάει η μπάλα να δίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον επιθετικό και έπειτα αυτός να την μοιράζει προς τα πίσω για το σουτ των επερχόμενων παιχτών.
 



Αποθεραπεία
Οι παίκτες τρέχουν ελαφρά για μερικά λεπτά και μετά κάνουν στατικές διατάσεις.

Log in or Sign up

Enter your name
Enter your email
Please select a Membership