Μία προπόνηση της Γιουβέντους.

 

 

Ανάπτυξη της τεχνικής δουλεύοντας με ζευγάρια.

Juventus1

Καθώς οι 3 γκολκίπερ δουλεύουν στην αντίθετη άκρη του γηπέδου με τον προπονητή τερματοφυλάκων, 18 παίχτες προπονούνται σε ζευγάρια μέσα στη μεγάλη περιοχή. Κάνουν καθεμία από τις παρακάτω ασκήσεις διάρκειας δύο λεπτών η καθεμία, αλλάζοντας ρόλους με το σήμα του προπονητή κάθε λεπτό και κάνοντας ελαφριές διατάσεις στο διάστημα των τριάντα δευτερολέπτων που είναι η περίοδος ξεκούρασης μεταξύ κάθε άσκησης.

 
* Ο κάτοχος της μπάλας από το ζευγάρι, ντριμπλάρει και προσποιείται στον αντίπαλό του, ο οποίος τον μαρκάρει παθητικά και μένει κοντά του.
* Ο κάτοχος προστατεύει την μπάλα με το σώμα του από τον αντίπαλό, και αλλάζει την μπάλα από το ένα πόδι στο άλλο ανάλογα με την τοποθέτηση που παίρνει ο αμυντικός κάθε φορά.

Βήμα πρώτο.

Μετά από το διάλειμμα για τις διατάσεις, οι παίκτες κινούνται ελεύθερα πασάροντας την μπάλα και κινούνται χωρίς καμία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν δουλεύουν πλέον με το ζευγάρι τους και εξακολουθεί να υπάρχει μια μπάλα για κάθε δύο παίχτες.

Juventus2

* Οι παίκτες με μπάλα κυκλοφορούν με αυτήν ενώ οι παίχτες χωρίς μπάλα κάνουν κινήσεις για να δεχτούν πάσες. Μόλις δεχτούν την πάσα, κινούνται γρήγορα προς μια νέα θέση.
* Έπειτα η άσκηση αλλάζει μορφή και οι παίκτες οι οποίοι δέχονται την μπάλα από κάποιον συμπαίκτη τους, την επιστρέφουν με μία επαφή και αμέσως γυρνάνε και ζητάνε την επόμενη μπάλα.

 
 

 

Βήμα δεύτερο.

Παρομοίως, αλλά τώρα ο παίκτης που έχει στην κατοχή του την μπάλα πλησιάζει έναν άλλον σε χαλαρό ρυθμό και παίζει γρήγορα το ένα-δύο και επιταχύνει προς το σημείο που κατευθύνεται η μπάλα

Juventus3

Έπειτα μεταξύ 3 παιχτών υπάρχει μία μπάλα. Ο κάτοχος μαζί με έναν συμπαίχτη παίζουν το ένα – δύο προσπαθώντας να περάσουν έναν αμυντικό. Μόλις η κίνηση ολοκληρωθεί, ο αμυντικός παίρνει την μπάλα και παίζει αυτός το ένα – δύο.  

 

Μεγάλη μπαλιά εν κινήσει.

Juventus4

Αυτή η άσκηση πραγματοποιείται χωρίζοντας τους παίκτες σε τριάδες κατά το πλάτος του γηπέδου. Όπως φαίνεται και από το σχήμα δύο παίκτες που βρίσκονται στην ίδια πλευρά παίζουν το ένα - δύο μεταξύ τους και ο τελικός παραλήπτης παίζει μεγάλη μπαλιά στον συμπαίχτη του απέναντι ο οποίος βρίσκεται πάνω στην κίνηση. Οι αποστάσεις μπορούν να μειωθούν, εξαρτώμενες βέβαια και από τον αριθμό των παιχτών.

 

 

Άσκηση διατήρησης 6 εναντίον 6 συν 6.

Παιχνίδι 6 εναντίον 6 στο γήπεδο το οποίο ορίζεται από το μήκος και το πλάτος δύο μεγάλων περιοχών. Στο εσωτερικό είναι αντίπαλες δύο ομάδες και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο υπάρχει μια ουδέτερη του ίδιου αριθμού παικτών
Juventus5Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι κάθε ομάδα να κρατήσει στην κατοχή της την μπάλα προτού παίξει έναν από τους ουδέτερους παίκτες που βρίσκονται στην περίμετρο. Μόλις ο περιμετρικός παίχτης πάρει την πάσα πρέπει να παίξει αμέσως μεγάλη μπαλιά στο συμπαίκτη του που βρίσκεται απέναντι και αυτός να δώσει πάσα στην ομάδα που είχε στην κατοχή της την μπάλα. Η ουδέτερη ομάδα εναλλάσσεται με κάθε μια από τις εσωτερικές σε καθορισμένο χρονικό διάστημα.  
Παρατηρήσεις.
Ο προπονητής απαιτεί από τους παίκτες, ταχύτητα, καλό μαρκάρισμα, συγκέντρωση, καλό κοντρόλ της μπάλας για τη διεξαγωγή της άσκησης. Αυτή η ενότητα τελειώνει με ένα παιχνίδι κατοχής της μπάλας της μιας ομάδας εναντίον των άλλων δύο στον ίδιο χώρο.

 

Παιχνίδι με πλάγιες ζώνες.

Juventus610 εναντίον 10 στο μισό γήπεδο με ουδέτερες ζώνες σε κάθε πλευρά. Ο κάθε παίκτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπει στις πλαγιές ζώνες και να κάνει μια σέντρα χωρίς να παρενοχλείται από κάποιον αμυντικό. Το σημείο της έμφασης αυτής της άσκησης είναι οι μεγάλες μπαλιές στον κενό χώρο στις ουδέτερες ζώνες και στη συνέχεια οι καλές σέντρες για να τελειώνουν τις φάσεις οι επιθετικοί.  



Αποθεραπεία

Η προπόνηση τελειώνει με ελαφρύ τζόκινγκ και διατάσεις.

 

Log in or Sign up

Enter your name
Enter your email
Please select a Membership