Μια προπόνηση της Λίβερπουλ.

 

Image Έπειτα η ομάδα χωρίζεται σε 4 γκρουπ τα οποία κάνουν κάποιες τεχνικές ασκήσεις με την μπάλα. Τα γκρουπ των παιχτών εργάζονται σε τετράγωνα διαστάσεων10x10 μέτρων και αποτελούνται από 5 παίκτες το κάθε ένα. Με την εντολή του προπονητή ο παίκτης που κάνει την πάσα δίνει την μπάλα στο επόμενο γκρούπ με δεξιόστροφη φορά και πηγαίνει εκεί.

Προϋποθέσεις.


* Μια επαφή της μπάλας.
* Καλή επικοινωνία.
* Χρόνος άσκησης: 8 λεπτά.

Πρέσινγκ στον αντίπαλο.

Παιχνίδι 8 εναντίον 8 κατά το πλάτος του μισού γηπέδου με αντικειμενικό σκοπό την πάσα πάνω από τις διακεκομμένες γραμμές στα χέρια του τερματοφύλακα της κάθε ομάδας, χωρίς η μπάλα να αναπηδήσει στο έδαφος. Το σημείο έμφασης της άσκησης είναι το πρεσάρισμα και το κλείσιμο του αντιπάλου. Οι παίχτες ενθαρρύνονται να κλείνουν γρήγορα τον κάτοχο της μπάλας και να μην τους ενδιαφέρει τόσο πολύ για τους χώρους και τους αντιπάλους που βρίσκονται στην πλάτη τους. Αν μια ομάδα επιτυχώς κλείσει και περιορίσει τον αντίπαλο, τότε η άλλη δεν θα μπορέσει να δώσει την πάσα στον δικό της τερματοφύλακα.
Liverpool2

Παρατηρήσεις.

Επικοινωνία έτσι ώστε όλοι οι παίκτες να ξέρουν ποιον και πότε να πρεσάρουν.
 

 

Επόμενο βήμα.

Τώρα χρησιμοποιείται κατά μήκος το μισό γήπεδο, και αντικειμενικός σκοπός είναι πάλι να φτάσει η μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα, αυτή τη φορά όμως η μπαλιά πρέπει να γίνει από τον αμυντικό τομέα (το μισό του χώρου παιχνιδιού). Μία ομάδα πρέπει πρώτα να αλλάξει πέντε πάσες μεταξύ της για να μπορέσει να παίξει την μεγάλη μπαλιά στον τερματοφύλακα.
Προϋποθέσεις.
* Επικέντρωση στις ατομικές αμυντικές τεχνικές των επιθετικών και των αμυντικών.
* Το οφσάιντ είναι ενεργό.
* Απεριόριστες επαφές.
* Δύο 8λεπτα ημίχρονα.
Liverpool3
Άσκηση στο σουτ.
Αυτή η άσκηση γίνεται με μια επαφή όπου ο παίχτης Χ1 κάνει πάσα στον Χ2, αυτός στον Χ3, αυτός στον Χ4, αυτός στον Χ5 ο οποίος αφήνει μετά την μπάλα στην πορεία του Χ3 για να σουτάρει. Οι παίκτες εναλλάσσονται και ο 1 πηγαίνει στον 2, ο 2 στον 3 και ούτω καθ’εξής. Έπειτα μερικοί παίκτες παίζουν ποδοτένις ενώ οι επιθετικοί δουλεύουν ατομικά κάνοντας τελειώματα φάσεων και σουτ. Όλοι οι παίκτες κάνουν αποθεραπεία τρέχοντας ελαφρό τζόκινγκ και μετά κάνοντας διατάσεις.
Liverpool4

 

Όλο το άρθρο μαζί με της ασκήσεις του μπορείτε να της κατεβάσετε εδώ . Ο κωδικός είναι penalty

 

Log in or Sign up

Enter your name
Enter your email
Please select a Membership