×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 255

Φυσική κατάσταση και υπερφόρτωση των ποδοσφαιριστών

Οι φυσικές και οι πνευματικές απαιτήσεις που οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να εκπληρώσουν μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη απόδοση. Η βαριά και η παρατεταμένη προπόνηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το σύνδρομο της υπερφόρτωσης, της εξασθένησης ή το «κάψιμο» των ποδοσφαιριστών.

Επιπλέον, τα πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα επίσης οδηγούν σε μειωμένη απόδοση και αυξάνουν τις πιθανότητες της ασθένειας ή του τραυματισμού.
Το άρθρο εξετάζει τους λόγους της υπερφόρτωσης, τα διάφορα συμπτώματα καθώς και τους τρόπους της πρόληψης ή της ανάρρωσης από αυτό το σύνδρομο.

18 Δεκ 2006

Ο ρόλος του φυσιοθεραπευτή σε μία ομάδα

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Μποτζώρη

Αναδημοσίευση του άρθρου από το Overlap.gr

To overlap.gr θέλοντας να μπει ακόμα περισσότερο στα άδυτα του ποδοσφαίρου και να ανακαλύψει περισσότερα στοιχεία για το πιο λαοφιλές άθλημα συνομίλησε με έναν επαγγελματία του χώρου που η ασχολία του είναι να αποκαθιστά την υγεία των ποδοσφαιριστών μετά από τραυματισμούς.

Ο κ. Μποτζώρης Δημήτρης φυσιοθεραπευτής με έδρα τον Εύοσμο στην Θεσσαλονίκη , συνεργάτης πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων και όχι μόνο, μας εξηγεί και λύνει τις απορίες πολλών φιλάθλων για τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή.

Overlap.gr: K. Μποτζώρη ο φυσιοθεραπευτής ανήκει στο ιατρικό team μίας ομάδας. Ποιος είναι ο βασικός ρόλος του;

Δ. Μπ. : 1) Σε συνεργασία με το ιατρικό team την αποκατάσταση του τραυματία αθλητή 2) προαγωνιστική και μεταγωνιστική μάλαξη 3) πρώτες βοήθειες σε προπόνηση και αγώνες.

10 Δεκ 2012

Αλήθειες και μύθοι για τον αχίλλειο τένοντα.

Αλήθειες και μύθοι για τον αχίλλειο τένοντα

Υποφέρετε από πόνο στον αχίλλειο τένοντα, ή απλά θέλετε να σιγουρευτείτε ότι ένα πρόβλημα σε αυτό το σημείο δεν περιορίζει ποτέ τη δυνατότητά σας να προπονείστε και να ανταγωνιστείτε; Έχουμε τη λύση στα τρέχοντα προβλήματα και μεθόδους προφύλαξης για μελλοντικά.
Εάν έχετε διαβάσει για ασθένειες αχίλλειου τένοντα στα δημοφιλή περιοδικά και τα ενημερωτικά δελτία, πιθανώς έχετε παρατηρήσει ότι τα άρθρα αυτά ακολουθούν μια γνωστή συνταγή.

18 Δεκ 2005

Πώς να αποφύγετε τους τραυματισμούς

Είναι σίγουρο ότι οι τραυματισμοί πάντα θα υπάρχουν στο γήπεδο, όμως η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς οφείλονται σε λάθη και ελλείψεις προετοιμασίας και επομένως μπορούν να αποφευχθούν. 
Όταν καταβάλλει έντονη προσπάθεια, το ανθρώπινο σώμα υποβάλλεται σε έντονες πιέσεις και επομένως είναι απαραίτητο να υπάρχει σωστή προετοιμασία, όπως είναι απαραίτητη και η κατάλληλη αποθεραπεία.

13 Μαϊ 2009

ΥΓΕΙΑ

Ταξίδια

Αθλητισμος

MME

Επιχειρήσεις & Υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο SoS.GR - ΔΩΡΕΑΝ !

  • Καταχώριση & εύρεση, εντελώς δωρεάν
  • phone, Smartphone, Tablets, Η/Υ κλπ
  • Click & Go

Επικοινωνία

Via 
T: (30) 6974 018771
F: 
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Brown Green Pink Violet
Layout Style
Select menu