Ο τρίτος παίκτης και οι αυτοματισμοί του Conte

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της Chelsea υπό την καθοδήγηση του Κόντε, είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για να παρακάμψουν την αυξανομένη πίεση του αντιπάλου, όσο η ομάδα πλησιάσει στο αντίπαλο τέρμα. Βέβαια, ο στόχος της ομάδας παραμένει πάντα το γκολ και ο στόχος του αντιπάλου να το αποτρέψει.
Όπως προαναφέραμε στο ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα σε μερικά παιχνίδια έπαιξε 4-3-3. Εκεί, οι πλάγιοι επιθετικοί ήταν αποκομμένοι από το σέντερ φορ (Κόστα). Willian και Hazard ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν πλάτος, που συχνά οδήγησε σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

33 αγώνες, 25 νίκες, σημείωσε 69 γκολ, δέχθηκε 29 γκολ και πλέον έχει μια απόσταση ασφάλειας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αυτά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, ωστόσο, γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά όταν λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα των αντιπάλων. Σε αυτό οι Λονδρέζοι έχουν κτυπήσει, Leicester, Man Utd, Spurs, Έβερτον, Σαουθάμπτον και Man City μεταξύ άλλων. Οι σχηματισμοί είναι, φυσικά, απλώς ένα σημείο εκκίνησης. Αυτό το άρθρο προσπαθεί να αναλύσει τις λεπτότερες λεπτομέρειες του συστήματος Conte και γιατί ήταν τόσο επιτυχημένο.
(Για να διαβάσετε το 2ο μέρος του άρθρου συνδεθείτε. Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, εγγραφείτε εντελώς δωρεάν ΕΔΩ.)

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 14:51

Αντόνιο Κόντε

Οι παίκτες που έχουν εργαστεί με τον Antonio Conte μιλούν για τις ατέλειωτες ώρες φυσικών ασκήσεων, αλλά και το μονότονο προγραμματισμό της τακτικής στο γήπεδο. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει το ίδιο. Οποιαδήποτε δυσαρέσκεια που έχει συσσωρευτεί κατά την διάρκεια των παρατεταμένων προπονήσεων από τις αδιάκοπες υπενθυμίσεις των επιτόπιων καθηκόντων τους, τελικά θα ξεχαστεί και όλοι θα αποδεχτούν την ιταλική ιδιοφυΐα.

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 11:48

ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ 3-4-3

Ενώ η κάλυψη στην άμυνα με ζεύγη παικτών βοηθά στη επανάκτηση της κατοχής από τον αντίπαλο που έχει τη μπάλα στα πόδια του, το τρέξιμο προς τη μπάλα αποτελεί το βασικό «όπλο» για την επανάκτηση της κατοχής όταν ο αντίπαλος δίνει πάσα. 

Το 3-4-3 δίνει τις ακόλουθες λύσεις για την κατάλληλη τοποθέτηση των παικτών στο τρέξιμο προς τη μπάλα :  ο πλάγιος επιθετικός (11) φεύγει για να κλέψει τη μπάλα και ο εξωτερικός μέσος (10) προετοιμάζεται για να τρέξει προς τη μπάλα, με τον εξωτερικό αμυντικό (3) να καλύπτει, ενώ στην άλλη πλευρά ο εξτρέμ (7) γυρίζει προς τα πίσω για να καλύψει τη θέση του εξωτερικού μέσου (4) που γυρίζει και αυτός πίσω στην άμυνα (σχήμα 7).